06 48672091 [email protected]

Diabetische Voet

Diabetische voet Voetpunt Twente

De voeten van een diabetes patiënten hebben extra zorg nodig. Regelmatige behandeling en controle door een medisch pedicure kan problemen voorkomen.

Mensen met diabetes mellitus (suikerziekte) hebben vaak minder gevoel in de voeten, of juist last van tintelingen en koude voeten. Door deze gevoelsstoornissen ontbreekt het waarschuwingssignaal voor pijn. Daardoor kunnen er ongemerkt drukplekken en/of wondjes ontstaan.

Diabetes gaat ook vaak gepaard met vaatlijden, de bloedsomloop in benen en voeten verminderd, waardoor wonden moeilijk en langzaam genezen.

Ook wanneer u geen klachten heeft, is voorkomen van voetproblemen een van de belangrijkste taken van de medische pedicure. Naast de behandeling geven we ook adviezen over de verzorging van uw voeten en adviseren we betreft uw schoenkeuze.

Vergoeding bij diabetes voor pedicurebehandeling:

Bent u diabetes patiënt, dan kan het zijn dat uw pedicure behandeling vergoed wordt. Om in aanmerking te komen voor een vergoeding, heeft u een zorgprofiel nodig. Deze wordt beoordeeld door podotherapeuten. U kunt een afspraak maken bij een podotherapie-praktijk voor een diabetes voetscreening (deze wordt  vergoed in de basisverzekering).

Het zorgprofiel wordt bepaald aan de hand van het risico wat u loopt op wonden, de slechte genezing hiervan en het risico op amputatie. Wanneer u in aanmerking komt voor een vergoeding, krijgen wij hier een behandelplan voor. Heeft u zorgprofiel 2 of hoger, kunnen we het tarief rechtstreeks declareren bij de podotherapie-praktijk.

Voetpunt Twente heeft een contract met onderstaande praktijken;

  • Innofeet Voetencentrum Nijenhuis
  • Wouda Orthopedie
  • Voetencentrum Wender