06 48672091 [email protected]

Medisch pedicure

Voetpunt Twente | Professionaliteit en persoonlijke aandacht staan voorop! Uw voeten in goede handen.

Een medisch pedicure houdt zich, net als de pedicure, bezig met de verzorging van de voeten en de behandeling van huid- en nagelaandoeningen. Daarnaast voert de medisch pedicure ook specialistische behandelingen uit, zoals de behandeling van de risicovoet, waarbij ten gevolge van een ziekte (o.a. diabetes, reuma, spasticiteit, kanker) of andere oorzaken (o.a. ouderdom, verwaarlozing) een verhoogd risico aanwezig is op complicaties. Wij beheersen de juiste technieken en materialen.

Ondermeer passen wij anti-druktechnieken toe, om locaties aan de voet drukvrij te leggen.
Bij nagelbeschadigingen kunt u ook bij een medische pedicure van Voetpunt Twente terecht voor reparaties.
Maar ook om de nagel te reguleren kunnen we bijvoorbeeld nagelbeugels plaatsen.

Ook is de medisch pedicure op de hoogte van de verschillende contra-indicaties, waarbij deze behandelingen juist niet mogen worden uitgevoerd. De specialistische behandelingen zijn gericht op preventie en pijnklachtvermindering.
Alle (medisch) pedicures voldoen aan de strenge eisen en zijn vermeld in het Kwaliteits Register voor Pedicures (KRP). Voor zorgverzekeraars biedt registratie in het KRP garantie voor de kwaliteit van de geregistreerde medische pedicures.
Om te kunnen blijven voldoen aan de eisen en voorwaarden worden medisch pedicures continu bijgeschoold. Naast deze registratie bij het KRP zijn we ook getoetst en lid van ProVoet, branche organisatie voor pedicures. Oftewel uw voeten zijn bij Voetpunt Twente in goede handen.